Citrussyltede mandler med vanilje

Selvom jeg er ung – føler jeg mig til tider gammel. I gymnasiet blev jeg ofte kaldt husmoderen – & i værtindegave fik jeg engang en syltebog. Jeg elsker at stå i køkkenet, og lave lækre hjemmelavede sager. Nogle af tingene minder om mit barndomshjem – & andre gør bestemt ikke. I sidste uge kastede jeg mig ud i citrussyltede mandler med vanilje. Jeg synes de passer godt til julen. Denne lækre sylte kan bruges til for eksempel: Desserter, morgenmaden & til stærkere oste.

Ingredienser

  • 200g mandler
  • 300g sukker
  • 2 store vaniljestænger (fx fra Tahiti)
  • 4 økologiske appelsiner (det er vigtigt at de er øko., da skallen skal benyttes)
  • 3 økologiske citroner (det vigtigt at de er øko.,da skallen skal benyttes)
  • Evt. atamon

Fremgangsmåde

Giv mandlerne et hurtigt opkog. Derefter skylles mandlerne i iskoldt vand, så skallen bedre slipper. Smut mandlerne. Riv appelsinerne samt citronerne på et fint rivejern (eller brug fx et juliene, hvis dette er mere dig). Pres saften fra citrusfrugterne i en gryde og tilsat skallen. Flæk vaniljestængerne og skrab de vidunderlige korn ud. Put vanilje samt sukker i gryden. Kog massen til det bliver sirupkonsistens.

Skold i mellemtiden patentglas/sylteglas med kognede vand. Og rens dem evt. efterfølgende med atamon. Put mandlerne op i glasset og hæld den lune masse henover, og luk glasset til.

Nu er det kun om at finde en undskyldning til at få den brugt!

2 kommentarer

  1. Sofie

    Mmm tak for den lækker inspiration til en lækresultne tand 🙂 der vil blive kokkereret i mit køkken idag 🙂

Skriv en kommentar