Grød med et strejf af lakrids

Grød er kedeligt, sådan har min opfattelse været – særligt da jeg levede af havregrød i en måned efter jeg var blevet student fra HF, på grund af manglede penge!

Men nu har jeg fundet min kærlighed til grød frem igen. Fordelen ved at starte dagen på en portion grød, er at mæthedsfornemmelsen varer ved i flere timer efter. Jeg elsker lakrids, særligt har jeg en kærlighed til lakridskongens lakrids som jeg eksperimentere med i min madlavning og ellers hapser som fredagsslik. I denne havregrød har jeg toppet den med lakrids, dét er og bliver en succes!

Til to portioner grød har jeg brugt:

En lille kop havregryn

To kopper vand

En knivspids salt

Akaciehonning

Græskarkerner

Mandler

Tørrede blåbær

Johan Bülows fine lakridspulver

Et æble

 

Fremgangsmåde:

Vand, havregryn, kerner, mandler, blåbær, akaciehonning og salt bringes i kog under omrøring. Efter ca. 5-7 min. er grøden klar. Riv æble og top grøden med og slut med at drys riiiiiigeligt med lakridspulver. Haps!

 

Skriv en kommentar