Kål med svin og karry

Ja, det lyder som en kliché… men mit nytårsfortsæt er i fuld sving. Jeg vil selv mene at jeg spiser fornuftigt, sundt, økologisk og med masser af grøntsager – men bare alt for meget! Derfor er jeg gået på diæt – hvor jeg vejer 90 % af det jeg spiser, for at få en fornemmelse af det jeg putter i munden. Men intet er forbudt og hurra for det, nu hvor jeg jo elsker mad! Derudover så er jeg endelig startet op på træning igen, længere varende sygdom har forhindret mig i noget af det jeg elsker – så det er skønt at være i gang igen.

Til aften stod den på et hurtigt måltid som kan laves på under 30 minutter – og så er det ikke mindst sundt.

Ingredienser

Kødboller (til 4 personer)

 • 400 g hakket svinekød
 • 2 æg (buræg går ikke 😉 )
 • Havregryn eller fuldkornsmel
 • Mælk
 • 1 rødløg
 • 1 alm. løg
 • 1 fed hvidløg
 • Salt, peber, karry, gurkemeje og stødt koriander

Kål

 • Spidskål
 • Forårsløg
 • Frisk fennikel
 • Akaciehonning
 • Soya
 • Saften fra en halv citron
 • Pinjekerner

Dressing

 • Skyr
 • Purløg
 • Persille
 • Sennep
 • Saften fra en halv citron
 • Salt, peber, cayenne peber, karry og gurkemeje

Fremgangsmåde

Rør farsen sej med salt så den samler sig og tilsæt de øvrige krydderier. Rør derefter æggene i dejen og tilsæt mælk og løg. Til sidst samles dejen med havregryn og/eller mel. Bollerne formes og lægges på bagepapir. Bages ved 160º varmluft i 20-25 minutter.

I mens laver du spidskålssalaten. Hak kål i strimler og chop forårsløg samt fennikel. Hæld lidt soya og akaciehonning over og pres saften fra en halv citron – vend rundt og lad det marinere i mens bollerne bliver færdige i ovnen. Rist pinjekernerne gyldne i lidt olie og salt.

Til dressingen vendes skyr med finhakket purløg og persille, sennep, citronsaft og krydderier.

Nu er der ikke andet end at sige velbekomme 🙂 

 

 

Skriv en kommentar