Grød med power, jul og lakrids

I disse dage bruger jeg alt for lidt tid i mit elskede køkken. Tiden bliver (for det meste) brugt på bachelorskrivning, som heldigvis SNART er ved at nå sin ende. Den 19. december går jeg på velfortjent juleferie… wuhu! Og så venter kun en formidling og en mundtlig eksamen til januar. 

I går havde jeg besøg af pigerne fra min bachelorgruppe. Jeg serverede brunch og så stod den ellers på gruppearbejde hele dagen og aftenen. Det var længe siden at jeg havde lavet grød, men som I måske sikkert allerede ved – så elsker jeg at spise dette som morgenmad… Så med lidt ekstra tid i køkkenet, blev dette naturligvis undskyldningen på en kold og blæsende decemberdag.

Brunch

Ingredienser

 • Havregryn
 • Kerner og frø (jeg brugte hvad jeg lige havde i skuffen: hørfrø, solsikke- og græskarkerner)
 • Kokosmel
 • Akaciehonning
 • Sød lakridssirup fra Johan Bülow
 • Salt
 • Kanel
 • Kardemomme
 • Vaniljekorn
 • Lidt appelsinsaft
 • Banan
 • Vand
 • Mandler
 • Frysetørrede hindbær
 • Acai pulver
 • Granatæble

Fremgangsmåde

Put gryn, kerner, frø, akaciehonning, krydderier, lakridssirup, appelsinsaft i en gryde og kog det op med vand (eller evt. mælk). Når grøden er ved at være færdig, moses en banen og tilsættes grøden. Grøden her er toppet med afhindede mandler, granatæblekerner, frysetørrede hindbær og acai pulver.

Du kan også tilsætte lakridspulver i stedet for lakridssirup, erstatte bananen med revet æble eller pære og toppe grøden med bær, andre nødder eller kerner. Kun fantasien sætter grænser 🙂

Skriv en kommentar