Grøntsagssuppe med smag af okse

Gråvejr og tåge fra morgenstunden gav mig lyst til suppe, til trods for at jeg egentlig synes det mest hører vinteren til. Jeg elsker suppe og hver gang jeg endelig laver én portion tænker jeg: “Hvorfor gør du ikke det her noget oftere, Maria?”. Suppen passer sig selv – hurtig og let at lave! Jeg laver ofte en KÆMPE gryde, så er der til to dage og en portion til fryseren (restemad er undervurderet!).

Grøntsagssuppe 2

Ingredienser

 • Kraftben
 • Olie
 • Løg
 • Salt
 • Peber
 • Hvidvinseddike
 • Lauerbærblade
 • Boullionterninger (okse + grøntsags)
 • Gulerødder
 • Knoldselleri
 • Kartofler
 • Porrer
 • Champignons
 • Persille

Fremgangsmåde

Grøntsagssuppe 1

Varm olien op i en stor gryde. Brun kraftbenene af og tilsæt løg i grove stykker. Tilsæt salt, peber, lauerbærblade, hvidvinseddike og boullionterninger. Lad det simre i 3 timer. Skum fonden af løbende med en ske. Sigt fonden og tilsæt mere vand. Hak grøntsagerne groft. Tilsæt grøntsagerne og kog dem møre. Tilsæt lidt grofthakket persille.

Server suppen med et stykke lækkert brød, velbekomme 🙂 !!

Skriv en kommentar