MØLLER – KAFFE & KØKKEN

I søndags besøgte jeg Møller – kaffe & køkken. Det var første gang – men bestemt ikke sidste.

Mad er en stor del af min hverdag. Jeg elsker at lave mad i mit eget køkken, hvor jeg som amatør kan eksperimentere med råvarer og opskrifter. Mit køkken er fyldt med kogebøger, og der kommer jævnligt nye til samlingen. Men en stor del af inspirationen og ikke mindst fornøjelsen ved mad, henter jeg rundt på de københavnske restauranter.

Møller 3

Jeg er helt vild med deres søjle, skrevet med kridt. Den oser af Nørrebro-stemning og hygge!

Efter et par dage på Bornholm og en tidlig afgang søndag morgen, tog vi (læs: kæreste & svigerfamilie) forbi Møller –  Kaffe & Køkken. Personlig har jeg en vis skeptisk for morgenmads- og brunchsteder, da jeg har oplevet alt for mange gange at blive skuffet og følt at jeg er faldet i endnu en turistfælde!

Møller 12

Fire madører, som aldrig bestiller for lidt!

Men men men… sikke en fornøjelse, nu at have besøgt en morgenmadsrestaurant med charme og kvalitet i højsædet. Det var mit første besøg – men bestemt ikke sidste. Prisen er i et leje hvor alle kan være med – og hvor man vitterlig får friske L O KA L E råvarer og smag for pengene. Det varmer mit grønne hjerte, at flere af deres råvarer også er økologiske.

Møller 4

Når maden skal bestilles – foregår det via sådan en bestillingsseddel. GENIALT!

Menukortet er inddelt i:

Kolde drikke – Varme drikke – Øl – Juice – Mejeri – Bagværk – Kød – Grønt – Æg  og Til brødet.

Af varme og kolde drikke bestilte jeg: En mild og cremet café latte og ingefærshot med Bybi-honning og øko citron. Til jer der ikke kender til Bybi honning – er det Københavns bier og københavnere som producerer skøn honning. Honningens smag og farve afhænger af bydel og sæson. Det er lokalt – det er fedt og ikke mindst arbejder de for at skabe nye muligheder for socialt udsatte!

Møller 1

20,- for sådan et lækkert spejlæg med urter

Møller 2

På alle fronter er Møller grøn – her et smukt citrontræ. For enden af restauranten har de en hel botanisk-urbanisk-plantevæg!

Jeg er så træt af københavnske spisesteder, som IKKE vil byde på et helt almindeligt glas postevand, men hvor man skal betale dyre domme for vand i plastikflasker. Faktisk siger jeg konsekvent, når jeg bestiller vand når jeg er ude: “og et glas postevand tak…” – med mindre jeg naturligvis gerne vil have danskvand. 7-9-13 kan vi stadigvæk drikke vandet fra hanerne i Danmark, og det skal vi selvfølgelig benytte os af.

Møller 5Gratis koldt vand… aaaah!

Dejligt at kunne sammensætte sin egen morgenmad og ikke mindst at få det serveret indbydende – hurtigt og ikke mindst med kærlighed. Vi bestilte også….

Møller 6På billedet ses blandt andet Øko-brie, Nuggets med mayo, Øko-bacon, Ristede pølser og Brød

Min søde tand. Nej – mit søde gebis… ville bare have at jeg smagte sådan en lækker én… Og hold nu op hvor den smagte himmelsk! Balance mellem det fede – det søde og det syrlige.

Møller 9Waffle med engelsk cream, havtorn, rød syre & rabarberkompot 45,- 

Møller 11Avocado, mayo, koriander og rød peber

For mig betyder indretningen af en restaurant rigtig meget. Hos Møller følte jeg mig velkommen og hjemme. Der var albuerum mellem siddepladserne, hvilket for mig betyder rigtig meget. Jeg synes det er så synd når et sted har klemt 20 ekstra borde ind – jeg har alt for mange gange kommet til at lytte til andres samtaler, fordi bordet ved siden af stod 15 cm. fra mig. Restauranten er luftig – lys og indbydende.

Møller 7Det oser langt væk af Nørrebro…

Jeg bliver simpelhen nødt til at vise jer toiletterne – for der er simpelhen intet mere lækkert end lækre toiletter, hvor man faktisk har lyst til at være. Jeg skriver toiletterne – fordi jeg fik min kæreste til at tage et billede af herretoilettet… efter han fortalte at én af mine yndlingsgin-flasker blev brugt som sæbedispenser, ha ha…

Møller 14 Dametoilettet

Møller 13Herretoilettet 

Som I kan se, har det været en ren fornøjelse for mig at spise på Møller.

Jeg kan derfor ikke andet end at anbefale jer dette sted!

Skriv en kommentar